Ett sårplåster som ger bra förutsättningar för en naturlig läkningsprocess

Vi såg det här >

Sommaren 2013 föddes idén till ett plåster för hästar då hästen Fengur fick ett sår på framknät. Såret var så pass djupt att det behövde sys. Men veterinären ansåg att detta var omöjligt eftersom skadan var lokaliserad vid en led med för mycket rörelse. 

 

Då detta skedde under den värsta sommarvärmen var flugorna konstant i såret. Problematiken var att få till en naturlig läkningsprocess där såret fick andas och samtidigt hålla det rent från smuts och insekter borta.

Vår lösning >

 

Rheva skyddar sår hos djur genom ett ventilerat nät som möjliggör att såret andas samtidigt som såret skyddas från de största infektionsriskerna. Det specialanpassade nätet har en form som skapar ett avstånd till såret och fungerar som en skiljevägg mellan allt som innebär en infektionsrisk och såret. På så sätt får såret läka naturligt, utan användning av antibiotika i onödan och med mindre lidande för djuret. 

Här är vi nu >

Rhevas ventilerade plåster är en patenterad och mönsterskyddad produkt.

Idag produceras och säljs plåstret i två storlekar både i butik och på apotek. Plasten och tejpen som används till sårskyddet är medicinskt klassad. Vi har återförsäljare i Sverige och Norden men har ännu inte bearbetat resten av världen.

Vårt nästa steg >

Utveckla organisationen för att ta oss vidare och utöka återförsäljarledet samt utveckla ett återförsäljarnät i resten av världen.

Vi söker > Fler återförsäljare i Norden och övriga världen

Kontakta oss

Rheva AB

Hospitalstorget 3, 582 27 Linköping

Tel: +46 (0) 76 637 92 79

E-post: info@rheva.se

Mer information hittar du på

rheva.se